Greenwoodov preporod karijere: od obiteljskog nasilja do najboljeg igrača Ligue 1

Greenwoodov preporod karijere: od obiteljskog nasilja do najboljeg igrača Ligue 1

Mason Greenwood nekoć je bio biser sustava treniranja mladih Manchester Uniteda. Noseći crveni dres koji simbolizira slavu, bio je ljubimac Old Trafforda. Međutim, previranja izvan terena dovela su njegovu karijeru na nisku točku. Zbog optužbi za obiteljsko nasilje, iako je zakon odbacio optužbe protiv njega, Greenwood je dobio otkaz u Manchester Unitedu, a i reprezentacija mu je zatvorila vrata. Privremeni izbornik Engleske Carsley jednom je jasno rekao: “On nije u našem razmatranju.”

U engleskoj momčadi Greenwood je izgubio poziciju, pogotovo kada Engleska ima mnogo izvrsnih igrača, čini se da je nezamjenjiv. Ali Greenwood nije odustajao. Odlučio je podnijeti zahtjev za državljanstvo Jamajke i planirao je obući dres jamajčanske reprezentacije kako bi započeo novu međunarodnu karijeru. Ovo mu je prilika da se ponovno dokaže.

Ujedno, povratak u klupsku arenu postao je izazovan. Juventus je bio blizu njegovog potpisa, ali je na kraju odlučio odustati zbog nesuglasica izvan terena. Na kraju mu je maslinovu grančicu pružio mali španjolski klub Getafe. Getafe mu je ponudio potpuno novi početak, a Greenwood je također obukao njihov plavi dres i krenuo na svoj put iskupljenja.

Iako je to bio samo ugovor o posudbi i Getafe nije platio nikakve naknade za posudbu, posao je brzo postao središte pažnje. Greenwood je dao 10 golova i 6 asistencija u 36 utakmica, pomogavši ​​Getafeu da unaprijed izbjegne ispadanje i proglašen je klupskim igračem sezone. Ovaj plavi dres Getafea svjedočio je njegovim naporima da se vrati na vrh i postao je dragocjena uspomena u srcima mnogih navijača.

No, Getafe nije uspio zadržati ponovno rođenog genijalnog igrača. Manchester United ga nije namjeravao ponovno prihvatiti, a stari moćnik francuske Ligue 1 Marseille iskoristio je priliku. Marseille je potpisao Greenwooda za transfer od 31,6 milijuna eura i osigurao mu dres s brojem 10 koji simbolizira njegov ključni status. Ovaj ga je ugovor također učinio četvrtim najvećim prodanim transferom u povijesti Manchester Uniteda.

Iako navijači Marseillea isprva nisu prihvatili dogovor, a čak su mnoge strane, uključujući gradonačelnika Marseillea, dovodile u pitanje njegovo porijeklo, klupski trener De Zerbi javno je izjavio da će se o njemu brinuti “kao o sinu”. Kako se Greenwood pojavljivao u dresu s brojem 10, sumnje su postupno raspršene njegovom izvanrednom izvedbom.

Greenwood je brzo impresionirao ljude u svom debiju u Marseilleu. Ne samo da je zabio dva puta, već je i realizirao jedanaesterac i odveo momčad do pobjede. U sljedećih nekoliko utakmica nastavio je s izvanrednim učinkom, zabio je 5 golova i 1 asistenciju u 3 utakmice, postavši najbolji igrač Ligue 1 u kolovozu i vodeći na listi strijelaca Ligue 1. Njegov nastup ne samo da je zadivio francuske medije, već su neki mediji čak komentirali da se “bavio drugim sportom”.

Greenwoodova izvedba ne samo da je vratila počasti na terenu, već je i njegov dres postao žarište navijačke žurbe za kupnjom. Marseilleovi prilagođeni dresovi, bilo da se radi o ekskluzivnim vrhunskim prilagođenim modelima br. 10 ili Poceni Nogometni Dresi , vrlo su popularni na tržištu. Za mnoge navijače, posjedovanje dresa s imenom “Greenwood” i brojem 10 ispisanim na njemu je i priznanje njemu i podrška vlastitom klubu.

U areni snaga često može razrijediti sve sumnje. Greenwood je povratkom na teren dokazao da je i dalje vrhunski igrač. Iako je njegova sudbina s Manchester Unitedom završila, on ispisuje novo poglavlje u Marseilleu. Francuski mediji i navijači hvalili su njegov nastup, a kako je nastavio briljirati u francuskoj Ligue 1, Greenwoodovo ime ponovno se našlo u središtu pažnje.

Za Greenwooda je nošenje dresova različitih Klube Nogometni Dresi ne samo prekretnica u karijeri, već i prekretnica u životu. Ali on uvijek tumači istinu svojim djelima: rezultati i učinak su u konačnici najsnažniji dokaz igrača.

Deixe um comentário

O seu endereço de e-mail não será publicado. Campos obrigatórios são marcados com *